Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار شهری و رفاهی خبرگزاری فارس، دو سال پیش بود که هیئت دولت مصوبه افزایش یارانه مراکز نگهداری معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن بهزیستی را صادر کرد.

همان موقع بود که قرار شد یارانه مراکز نگهداری روزانه 20 درصد و یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی 15 درصد اضافه شود و این درحالی است که بیش از 2100 مرکز توانبخشی در سراسر کشور فعالیت می کند که در این مراکز بیش از 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 میلیون نفر معلول جسمی و حرکتی ، سالمند معلول، بیمار روانی مزمن نگهداری می شوند که 40 هزار نفراین افراد به صورت شبانه روزی در این مراکز به سر می برند.

البته ناگفته نماند که هزینه نگهداری افراد تحت پوشش در این مراکز بسیار بیش از یارانه ای است که به آنها پرداخت می شود اما همین میزان کم هم کمک‌هزینه ای است که بودنش بسیار بیشتر از نبودنش است.

این درحالی است که همین میزان ناچیز حدود 3 ماه است که قطع شده و از سوی دولت به بهزیستی واریز نشده است!

در همین زمینه انوشیروان محسنی‌بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور می‌گوید قطعی یارانه مراکز توانبخشی و نگهداری از مددجویان این سازمان سه ماهه شده و دولت می‌گوید خزانه پولی در بساط ندارد، در حالی‌که ما ماهانه 48 میلیارد تومان به این مراکز بابت نگهداری از بیماران روانی مزمن، معلولان و سالمندان باید یارانه دهیم.

این در حالی است که حدود سه ماه است این یارانه از سوی دولت پرداخت نشده و به گفته این مقام مسئول پیگیری‌های لازم را انجام داده‌اند و قرار است دولت مساعدت کند اما هنوز نتوانسته‌اند با این مراکز تسویه‌حساب کنند.

مشکل عدم واریز یارانه از سوی دولت به این مراکز فقط به اینجا ختم نمی شود چراکه به گفته مددجویان این سازمان که گذران زندگی‌شان با همین مقدار ناچیز یارانه و مستمری است، حدود 4 ماه است مستمری هم به حساب‌شان پرداخت نشده است، این در حالی است که قبل از آغاز سال 96 بود که با مصوبه مجلس، افزایش میزان مستمری مددجویان بهزیستی به تصویب رسید و بارقه‌های امیدی برای این جمعیت ناتوان و نیازمند ایجاد شد؛ چراکه با یارانه‌ای که از قبل به آنها داده می‌شد، این کمک هزینه مبلغ قابل توجهی برای هر ماه می‌شد.

م.ر یکی از این مددجویان است که به فارس می گوید: «چرا سازمان بهزیستی در پرداخت مستمری مددجویان اینقدر تعلل می کند یه دفعه سوم ماه پرداخت می کنند یه دفعه دهم و یه دفعه هفدهم ماه.ما قسط و مشکل داریم این چه وضعیه.»

خانم ن یکی دیگر از مددجویان است که زندگی خود را با طعم تلخ معلولیت سپری می کند و می گوید: « تو رو خدا صدای ما معلولان را به گوش مسئولین برسونید اصلا از هیچ لحاظ رسیدگی نمیکنند الان آخر آذرماه هست هنوز مستمری آبان رو که فقط 53هزار تومانه ندادن ماباید دردمون رو به کی بگیم.»

ح. س نیز یکی دیگر از معلولانی است که امرارمعاش به همین مستمری وابسته است و می گوید: «بنده یک معلول جسمی حرکتی از ناحیه دو پا و تحت پوشش بهزیستی هستم و مستمری 65هزار تومانی که بهزیستی به ما می دهد کمک خرج خانواده 4 نفری بنده است.
این مستمری هر ماه، دوم الی دهم هر ماه به حساب ما واریز می شد که این ماه، هنوز توسط دولت واریز نشده.از دولت و رئیس جمهور به خاطر پیام گرامیداشت روز جهانی معلولین که 12آذر منتشر شد تشکر می کنیم اما کاش حداقل،مستمری را می دادند.»

فراموش نکنیم که در حال حاضر بیش از 330 هزار خانوار معلول منتظر دریافت مستمری‌های خود هستند و زندگی بخور و نمیر خود را از همین محل تأمین می‌کنند و یادمان باشد که بیش از 179هزار خانوار نیز زن سرپرست خانوار هستند که هر ماه چشم انتظار این کمک هستند.

احمد میدری معاون رفاهی وزارت رفاه به خبرنگار فارس می گوید: 528 هزار نفر خانوارهای تحت پوشش بهزیستی هستند که شامل دو گروه زنان سرپرست خانوار که حدود 179هزار و 282 خانوار و 330هزار و 720 خانوار معلول می‌شود.

وی ادامه می دهد: براساس مصوبه جدید برای یک خانواده تک‌نفره مبلغ 53 هزار تومان نهاد حمایتی(کمیته‌امداد یا سازمان بهزیستی)و 95 هزار تومان به اضافه یارانه‌نقدی به آنها پرداخت می‌شود و در نهایت دریافتی یک خانوار تک‌نفره 193 هزار تومان همراه با یارانه است. حداکثر این طرح برای خانوارهای بالای 5 نفر است که مبلغ 100 هزار تومان در گذشته از نهادهای حمایتی دریافت می‌کرده و 365 هزار تومان براساس مصوب جدید دریافت می‌کند همچنین مبلغ یارانه که به تعداد افراد خانوار پرداخت می‌شود.

میدری می افزاید: این مسئله به معنای بهبود وضعیت نیست چراکه برای نگهداری یک معلول به سه پرستار برای سه شفیت نیاز است و این مبلغ کفاف نگهداری یک معلول در وضعیت ایده‌ال را نمی‌دهد اما دولت تلاش آرام و تدریجی برای بهبود وضعیت اقشار کم‌درآمد داشته است.

این درحالی است که به گفته مسئولان،از 2 سال پیش نهادهای حمایتی و دولت به این نتیجه رسیدند که با این مبلغ معلولان و سالمندان نمی‌توانند حداقل هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند همچنین تحلیلی که از فقر در جامعه وجود دارد نشان می‌دهد که سال 89 با پرداخت یارانه ها فقر کاهش پیدا کرد اما سال‌های بعد به‌ویژه سال 91 و 92 که تورم بالا بود فقر افزایش پیدا کرد و سالمندان و معلولان جزء فقیرترین گروه‌های جامعه هستند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۴۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد

بر اساس اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها، یارانه نقدی دهک‌های یک تا سه ۲۵ هر ماه و یارانه نقدی و معیشتی سایر خانوار‌های مشمول سی ام واریز می‌شود.

یارانه نقدی اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مطابق تاریخ واریزی ماه‌های قبل پرداخت می‌شود.

زمان شارژ کالا برگ اردیبهشت ماه

خبری از ادامه طرح کالا برگ در ادریبهشت ماه نیست. سیدرضا یحیوی در این باره گفته است: برای نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در مرحله جدید تصمیم‌گیری در سطح دولت صورت خواهد گرفت. در این راستا وزارت رفاه مدل‌هایی طراحی و پیشنهاد می‌دهد که تا هفته آینده در خصوص نحوه اجرای مرحله جدید اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی افزود: بنا براین است که تا زمان پایان مرحله اجرای فجرانه، در خصوص اجرای مرحله جدید طرح تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی صورت گیرد؛ چراکه با راه‌اندازی شبکه ملی اعتبار طرح حمایتی تداوم دارد و قطع نمی‌شود.

مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سیاست دولت حمایت مضاعف از جامعه است که این موضوع در دستور کار است و در حال انجام برنامه‌ریزی‌های جدیدی هستیم که یا طرح فجرانه اجرا خواهد شد و یا مدل جدیدی طراحی می‌کنیم که مردم بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.

استعلام دهک یارانه

«دهک درآمدی» عبارتی است که شاید تا پیش از عملیاتی‌شدن اجرای هدفمندی یارانه‌ها بیشتر در فضای دانشگاهی و در مقالات اقتصادی به کار برده می‌شد، اما با شروع اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۳۸۸، این عبارت وارد فضای رسانه‌ای کشور و موجب طرح این سوال در میان بسیاری از قشر‌های جامعه شد که در کدام دهک یا به اصطلاح روز‌های پیش از آغاز این طرح، در کدام خوشه قرار می‌گیرند؟ شما هم اکنون با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی «www.sso.my.gov.ir» و با وارد کردن تلفن همراه سرپرست خانوار می‌توانید از دهک خود مطلع شوید. همچنین در همین سایت، می‌توانید به دهک خود اعتراض کنید تا بررسی شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

tags # یارانه سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • کمترین خسارت به گندم‌های نگهداری شده در مراکز روباز خوزستان
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک
  • زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل